Niets beter dan Coca-Cola

Marktleider worden is poepsimpel als je het vergelijkt met marktleider blijven. Je moet je eigenheid bewaren – want dat is waarvoor het gros van je klanten voor jou kiest. Tegelijk moet je meegroeien met een almaar bewegende markt – want alleen zo geraak je aan nieuwe klanten. Coca-Cola leerde die les op een pijnlijke manier – herinner je het fameuze New Coke-debacle nog?  – maar weet intussen perfect hoe het moet. Tegenwoordig is de Classic een vaste waarde, maar ze blijven ook verrassen door regelmatig nieuwe smaken op de markt te brengen.

Microsoft is zowat de Coca-Cola in de wereld van Business Intelligence. Volgens het allernieuwste Gartner-rapport is Microsoft nu al voor het 11de opeenvolgende jaar een leider in deze sector. Ondanks de aangepaste evaluatiecriteria scoort onze favoriete softwaregigant met Power BI het hoogste op vlak van visie. Als leider moet je je concurrentiepositie versterken door ook naar de toekomst te kijken.

De laatste tien jaar is er een consolidatie op de BI-markt. Microsoft blijft het met Power BI tegenover andere traditionele spelers goed doen, want alleen Microsoft verschijnt jaar na jaar in de rechterbovenhoek van Gartner’s Magic Quadrant voor Business Intelligence en Analytics Platforms. In tegenstelling tot eerder onopvallende verschuivingen vorig jaar, waren er dit jaar grote veranderingen. IBM, SAS, SAP en ook MicroStrategy stonden enkele jaren geleden nog aan de top van de BI-markt. In 2018 verdwijnen er echter heel wat bedrijven, en zijn Qlik en Tableau, naast Microsoft, de enigen die standhouden.

Bij Kohera kiezen we al vele jaren lang bewust voor Microsoft Power BI, omdat het een modern en krachtig BI platform is waarmee je meteen aan de slag kunt. In een oogwenk heb je een eigen Power BI-account en maak je dashboards en grafieken, allemaal zonder je IT-afdeling.

Microsoft is niet alleen succesvol in Business Intelligence omdat het de bestaande kwaliteit blijft waarborgen, maar ook omdat het bedrijf inspeelt op de veranderende markt. Power BI is dus een beetje Coca-Cola. Misschien nog een beetje lekkerder zelfs.

Klik hier om het Magic Quadrant op een volledig scherm te zien.

Dit bericht is een update van het origineel uit februari 2016.

FIND OUT WHAT'S NEW IN POWER BI