Blog

De wereld in 2027 – Software schrijft de software

Kohera bestaat tien jaar. Dankzij het vertrouwen van onze klanten en de inzet van onze medewerkers zijn we gegroeid tot een team van 42 mensen. Meestal is zo’n verjaardag een goede gelegenheid om terug te blikken. Dat gaan we een andere keer zeker doen, but now for something completely different: we blikken vooruit. We hebben onze medewerkers op een onbewaakt moment hun beste vertolking van Madame Soleil laten geven. Wil je weten hoe de wereld van 2027 er volgens ons zou kunnen uitzien? Volg deze zomer dan zeker onze blog!

Programmeurs worden overbodig, of niet?

Tegen 2027 is er niemand die nog een lijn software schrijft, daar zal namelijk software voor zijn. Heel dat technische aspect verdwijnt uit de IT. Er zullen dus geen programmeurs meer nodig zijn en dat is minder onwaarschijnlijk dan het lijkt. Iets meer dan honderd jaar geleden wist bijna iedereen hoe je zelf je eten kon kweken. Vandaag is er haast niemand meer die weet hoe je met succes een veldje tarwe oogst of een varken vetmest. Toch hebben we geen honger, integendeel.

Hetzelfde geldt voor programmeerwerk. Bijna niemand zal nog weten hoe het moet en toch zullen we meer software produceren dan ooit. IT-consultants zullen er nog zijn om te innoveren, analyses te maken, veranderingen te begeleiden, mensen te coachen, projecten af te ronden. En wat gaan die consultants doen in hun vrije tijd? Zelf software schrijven, natuurlijk.

Lees ook onze vorige blog over hoe uw doktersafspraken in de toekomst verlopen.

De wereld in 2027 – Uw dokter vraagt een afspraak