Blog

De wereld in 2027

10 jaar KoheraKohera bestaat tien jaar. Dankzij het vertrouwen van onze klanten en de inzet van onze medewerkers zijn we gegroeid tot een team van 42 mensen. Meestal is zo’n verjaardag een goede gelegenheid om terug te blikken. Dat gaan we een andere keer zeker doen, but now for something completely different: we blikken vooruit.We hebben onze medewerkers op een onbewaakt moment hun beste vertolking van Madame Soleil laten geven. Wil je weten hoe de wereld van 2027 er volgens ons zou kunnen uitzien? Volg deze zomer dan zeker onze blog!

Hoe gaat het met mij?

Je persoonlijke assistent gaat beter dan jezelf weten hoe het echt met je gesteld is. Je kan op elk moment je persoonlijke dashboard bekijken om te zien of alles oké met je is en waar je eventueel aan toe bent. Via je smart devices, wearables en zelfs implantaten weet je assistent alles over je gedrag, je locatie, je informatiespoor in de cloud en je fysiologische gegevens. Daardoor kan je allerlei verwittigingen instellen om op tijd een break te nemen, iets te drinken, een wandelingetje te maken, enzovoort. En dan wordt het spannend. Gaat de overheid je verplichten om je persoonlijke dashboard te delen met de ordediensten? Gaan de flieken met vrij grote zekerheid weten dat je over een paar uur van plan bent om een inbraak te plegen? Gaan bedrijven je lokken om hen informatie te geven zodat ze je heel gericht kunnen verleiden tot aankopen? Gaat die reclame voor een hamburger op je ooglens verschijnen twee minuten voor je een hongergevoel krijgt?

Zet die filter aan…

Vandaag heb je er al geen idee van hoeveel en welke persoonlijke informatie over jezelf beschikbaar is ergens in de cloud. Over tien jaar zal dat nog duizend keer meer zijn met een groot deel gevoelige informatie, bijvoorbeeld over je gezondheid of crimineel gedrag. De open source community zal echter klaar zijn met een oplossing. Iedereen die wil zal een eigen online informatiekluis hebben. Daarin zitten alle gegevens die over jezelf beschikbaar zijn en in realtime aangevuld worden. De open source software zal werken met een aantal standaardinstellingen zodat je huisarts en je makelaar meer dingen mogen zien dan je buurman. Daarnaast mag je zelf kiezen wat je nog allemaal wil vrijgeven, wat je voor iedereen wil afschermen en wat je permanent wil wissen. Alles over jezelf helemaal wissen om virtueel te verdwijnen, zal echter niet kunnen…

Lees ook onze volgende blog zelfrijdende auto’s!

De wereld in 2027 – Naar de toekomst met zelfrijdende auto’s