Blog

De wereld in 2027 – Naar de toekomst met zelfrijdende auto’s

Kohera bestaat tien jaar. Dankzij het vertrouwen van onze klanten en de inzet van onze medewerkers zijn we gegroeid tot een team van 42 mensen. Meestal is zo’n verjaardag een goede gelegenheid om terug te blikken. Dat gaan we een andere keer zeker doen, but now for something completely different: we blikken vooruit. We hebben onze medewerkers op een onbewaakt moment hun beste vertolking van Madame Soleil laten geven. Wil je weten hoe de wereld van 2027 er volgens ons zou kunnen uitzien? Volg deze zomer dan zeker onze blog!

You rang, m’lord?

Een paar minuten voor je van plan bent om een verplaatsing te maken, staat een zelfrijdende auto al op je te wachten, zonder dat je er iets voor hoefde te doen. Bij het instappen zal de virtuele chauffeur nog even checken of de bestemming die de software had berekend, wel de juiste is. Slechts één op de tien keer zal je een andere bestemming meedelen. Aan de hand van je gedrag uit het verleden, het weerbericht, wearables, locatiegegevens, het tijdstip, gezichtsherkenning, je eventkalender, reclameberichten, je e-mails, zoekgedrag en social posts zal de software namelijk zo goed als zeker weten waar je naartoe moet en waarom.

Was je van plan om een oude kast te gaan halen op de zolder bij je tante, dan zal er een zelfrijdende camionette te wachten staan. Moet je ergens op bezoek en heb je nog geen cadeautje, dan passeert de virtuele chauffeur eerst aan een winkel die nog open is. En als het niet gaat regenen en je een hele korte verplaatsing gaat maken, komt er helemaal geen auto. In de plaats krijg je een melding dat je te voet mag gaan.
Sammy

Manillen voor onderweg

Met de auto naar het werk? Dat doet niemand meer. Werken doe je thuis, in een shared office of in een satellietkantoor op korte afstand van waar je woont. Moet je toch een grotere verplaatsing maken naar een klant of een centraal kantoor, dan komt een zelfrijdende automodule je ophalen. Na een eind rijden, klikt die zich dan vast aan andere auto’s om de grote afstand samen af te leggen en energie te besparen.

Alle modules zijn er voor vier personen en je zal kunnen kiezen wie er eventueel nog in de auto moet zitten en wat er onderweg moet gebeuren. In stilte werken, een dutje doen, het nieuws of je favoriete serie bekijken, Italiaans leren, manillen met een echt pak speelkaarten, tegen elkaar gamen, yoga, een uurtje lekker roddelen, enzovoort.
Jonathan

Lees ook onze vorige blog over je persoonlijke informatie in de cloud!

De wereld in 2027