Blog

De wereld in 2027 – Uw dokter vraagt een afspraak

Kohera bestaat tien jaar. Dankzij het vertrouwen van onze klanten en de inzet van onze medewerkers zijn we gegroeid tot een team van 42 mensen. Meestal is zo’n verjaardag een goede gelegenheid om terug te blikken. Dat gaan we een andere keer zeker doen, but now for something completely different: we blikken vooruit. We hebben onze medewerkers op een onbewaakt moment hun beste vertolking van Madame Soleil laten geven. Wil je weten hoe de wereld van 2027 er volgens ons zou kunnen uitzien? Volg deze zomer dan zeker onze blog!

Afspraak maken of een afspraak krijgen

Als we vandaag ziek zijn, maken we een afspraak en gaan we naar de dokter. Als we in 2027 zwaar ziek dreigen te worden, dan roept de dokter ons op om voor alle zekerheid eens langs te komen. Software zal tegen dan zo sterk zijn in het herkennen van patronen dat ze op individueel niveau ziektes kan voorspellen. Die voorspellingen zullen gebaseerd zijn op de medische gegevens van ons allen; trouwens de grootste hoeveelheid digitale gegevens die we ooit zullen opbouwen. Allerlei sensoren op ons lichaam zullen die gegevens met gigabytes tegelijk capteren.

Miljoenen vrijwilligers zullen nanobots voortdurend laten rondzwemmen in hun lichaam om kennis over onze gezondheid in realtime te volgen en steeds verder uit te breiden. Voor het eerst gaan we echt vertrouwen op preventieve geneeskunde. Ook gaat software via machine learning het ene ziektepatroon na het andere kraken en oorzaken doorgronden. Nu worden bijvoorbeeld honden getraind om epilepsieaanvallen te voorspellen. De honden doen het, maar de medische wereld weet nog niet hoe. Over tien jaar weten we het wel.

Lees ook onze vorige blog over zelfrijdende wagens je de stad rondrijden.

De wereld in 2027 – Naar de toekomst met zelfrijdende auto’s