Deze driedaagse SQL DBA training geeft een overzicht van de verschillende onderdelen van de SQL Server database engine.

We beginnen met een inleiding tot SQL Server en hoe de interne architectuur eruit ziet. Daarna gaan we dieper in op databasestructuren en bespreken ook het doel van verschillende systeemdatabases. We bekijken ook de verschillende technieken voor back-up en restore om jezelf te beschermen tegen mogelijke gegevenscorruptie. We leggen het verschil uit tussen een SQL Server-gebruiker en een SQL Server-login en gaan verder in op SQL Server beveiliging.

In een apart onderwerp leren we over database-onderhoud, hoe u uw indexen en statistieken gezond houdt en wat u moet doen om de integriteit van uw database te controleren. Daarnaast bieden we u een aantal praktische technieken voor monitoring en het oplossen van problemen. We bespreken policy-based management, het gebruik van een centrale managementserver en bekijken het automatiseren van uw taken met SQL Server Agent zeer grondig.

Deze uitgebreide cursus biedt ook de mogelijkheid om extra oefeningen te maken of om in te gaan op disaster recovery en technieken voor high availability.

Duur: 3 dagen

Registreer hier om deze SQL training te volgen.