SQL Server Consultancy

Optimale prestaties

Wanneer je aan SQL Server denkt, denk dan aan Kohera. Wij zullen steeds de beste oplossing voor u vinden aan de laagste kost; of u nu op zoek bent naar ervaren database-administrators, een audit van uw systemen, prestatieverbeteringen van uw systeem, consolidatie en migratie van uw databases, cloud software – hybride of in eigen beheer – of een installatie voor een hoge beschikbaarheid of herstel na een noodgeval.

 

Database administration

Onze ervaren database-administrators zullen goed zorgen voor uw SQL Server-omgeving en maken dat deze optimaal presteert. We zijn met plezier uw vertrouwde database wizard die ervoor zorgt dat uw systemen vlekkeloos werken, gebaseerd op een solide design, optimaal onderhoud en een doeltreffende back-up.

We leveren niet alleen excellent onderhoud maar zorgen ook voor de optimalisatie van de configuratie, een hoge beschikbaarheid via clustering, replicatie en mirroring, extra beveiliging en automatisering van het onderhoud.

Wat uw vraag ook is – uw applicaties die te traag zijn, u mist back-upschema’s, u heeft nood aan een betere beschikbaarheid of het wordt gewoon allemaal teveel werk, u kan op ons rekenen voor assistentie op korte en lange termijn.

Audit, health check en performance tuning

Onze diensten voor audits en diagnoses zorgen voor een gezondheidscontrole van uw SQL Server-omgeving om zaken bloot te leggen voordat ze een probleem worden. We checken uw systemen grondig en voorzien een gedetailleerd rapport met een overzicht van potentiële problemen en een verbeteringsplan waarin we uitleggen hoe u deze kan oplossen.

Het unieke aan de audit is dat hij geautomatiseerd is. Onze eigen diagnosesoftware verzamelt alle informatie die daarna geanalyseerd wordt door onze SQL Server wizards. Dit verloopt veel sneller en biedt veel meer detail in vergelijking met een manuele audit.

We kunnen u helpen met het ontwerpen van een optimale architectuur voordat de ontwikkeling van start gaat, uw systeem opzetten en tunen, uw bestaande applicaties optimaal doen werken en nagaan of er optimalisatie van uw hard- en software mogelijk is én van uw licenties.

Consolidatie en migratie

Bedrijven consolideren, doen upgrades en migreren om kosten te sparen, om het onderhoud gemakkelijker en goedkoper te maken, om nieuwe toepassingen te kunnen gebruiken en om hun licenties uit te klaren. Wij kunnen u helpen met al uw projecten om uw SQL Server te upgraden, te migreren en te consolideren. U kan rekenen op onze uitgebreide ervaring, bewezen aanpak en best practices voor een uitstekend resultaat.

We migreren bestaande databases (Oracle, DB2, Sybase, Access, Teradata, enz.) naar SQL Server, naar een hybride of private cloud, naar een cloud in eigen beheer of naar de publieke Microsoft Azure cloud.

Door uw bestaande SQL Server-databases te consolideren naar een nieuwe architectuur wint u aan schaalbaarheid, prestaties en heeft u een lagere licentiekost. We combineren dergelijke projecten vaak met upgrades en migraties voor extra kostenbesparingen.

Hoge beschikbaarheid en AlwaysOn

AlwaysOn is een standaardonderdeel van de SQL Server Enterprise Edition dat snel en geïntegreerd High Availability (HA) toepast op een SQL Server-omgeving. Wanneer de analyse van uw noden aantoont dat u 99,99% beschikbaarheid nodig heeft, dan zal AlwaysOn wellicht de ideale oplossing voor u zijn.
In alle andere gevallen zullen we uw situatie en kritieke toepassingen analyseren om advies te kunnen geven over de beste High Availability-oplossing. Samen zullen we het meest interessante scenario voor de laagste prijs vastleggen.

Ook voor Disaster Recovery (DR) kan u op ons rekenen om u te adviseren over de meest gepaste oplossing op basis van uw behoeften. Een cloud-oplossing voor DR laat u toe om uw recovery-systeem in standby-modus te houden. Deze oplossing komt bovendien met een zeer laag prijskaartje omdat ze gebaseerd is op een pay-per-use model.

ETL-tuning

Wanneer uw SQL Server Integration Services of uw ETL-processen (Extract, Transform and Load) te complex of te tijdrovend worden, kan u ons inschakelen om ze te vereenvoudigen of te versnellen. Onze ETL-experten zullen u assisteren bij het herdefiniëren van uw ETL-code, uw ETL-processen en bij het herschrijven van uw Transact-SQL statements of SSIS-procedures waar nodig.

Steeds meer bedrijven werken met real-time synchronisatie tussen verschillende gegevenssets. Dat maakt het belang van vlotte ETL-processen belangrijker dan ooit. Wij kunnen u daarbij helpen.

Onze ETL-tuning wordt altijd uitgebreid gedocumenteerd. We beschrijven alle elementen grondig van het ETL-framework dat u gebruikt, hoe de processen werken en hoe uw code gestructureerd is. Het is tenslotte belangrijk dat toekomstige gebruikers van uw SQL-omgeving ook begrijpen hoe uw systeem werkt.

Analysis Services-tuning

Snelle en flexibele analyse hangt af van de SSAS-modellen (SQL Server Analysis Services) op uw datawarehouse.

Wanneer u de SSAS-modellen te traag vindt, dat hun structuur te complex is of dat u extra geavanceerde berekeningen nodig heeft, dan zijn onze business intelligence-experten er om u te helpen.

Onze SSAS-experten zullen samen met uw analisten uw datamodellen (Tabular of OLAP) doornemen en dubbele code, onnodige details, gemiste loops, verkeerde hiërarchische relaties, incoherente standaarden, aggregatiemogelijkheden en meer wegwerken. Dit alles zal ervoor zorgen dat uw analyses opnieuw op volle toeren draaien.