Naar onze website

Gratis webinar op vrijdag 26 maart om 11:00

Power BI in steden, gemeenten en intercommunales: de vinger aan de pols van je grondgebied

Hou het overzicht van je stad, gemeente of intercommunale met duidelijke, inzichtvolle dashboards en rapporten in Microsoft Power BI. Van meldingen van sluikstorten, parkeertickets en je eigen stadsmarketing tot cijfers over beleidssignalen, ticketverkoop in je cultureel centrum, hotelbezetting en meer, als bestuur moet je dagelijks heel wat opvolgen over je grondgebied en werking. Alleen zit alles vaak verdeeld over verschillende softwarepakketten. Met Microsoft Power BI breng je gelijk welke informatie en gegevens samen in één tool die alles duidelijk visualiseert in rapporten en dashboards. Zo kan jij als bestuur onder andere:

  • Meldingen van burgers en de status van oplossingen beter opvolgen;
  • Sneller trends en problemen spotten en aanpakken;
  • Beter communiceren naar de burger toe door de dashboards te tonen op je website;
  • Je toekomstvisie kracht bij zetten.

Wil je graag een aantal stedelijke en (inter)gemeentelijke dashboards in actie zien of meer te weten komen over de voordelen van Power BI voor jouw stad of gemeente? Schrijf je dan nu in voor ons gratis webinar op vrijdag 26 maart van 11:00 tot 12:00.

 

Powered by Cronos Public Services logo

 

PRAKTISCHE DETAILS

Wanneer

Vrijdag 26 maart van 11:00 tot 12:00

Onderwerp

Dashboards en rapporten met Power BI in een stedelijke en (inter)gemeentelijke context

Topics

  • De meest interessante dashboards voor steden, gemeenten en intercommunales
  • Hoe je gelijk welke gegevens over je stad, gemeente of intercommunale kan visualiseren
  • De voordelen voor jou en de burger
  • Q&A

Ik schrijf me nu in

 

Welke dashboards kan je zoal maken?

Als er digitale gegevens van bestaan, is de kans groot dat we ze in dashboards kunnen gieten in Microsoft Power BI. Onderstaande bouwden we reeds voor een aantal besturen en zullen we in geuren en kleuren behandelen tijdens ons webinar. Het zijn echter niet de enige mogelijke dashboards. Wanneer het op visualisaties aankomt is jouw verbeelding (en data) de limiet in Power BI.

 

Een voorbeeld van een dashboard voor sluikstorten

Sluikstorten

Breng sluikstort-meldingen van je portaal in kaart met opvolgstatus van elke locatie.

Een voorbeeld van een dashboard over de stadsmarketing

Stadsmarketing

Combineer de statistieken van jouw marketingtools in één overzicht zodat je duidelijk de resultaten van je campagnes ziet.

Een voorbeeld van een dashboard over personeelsadministratie

Personeelsadministratie

Geef zaken als het aantal overuren binnen je administratie weer in duidelijke grafieken zodat jij tijdig trends ziet en waar nodig kan ingrijpen.

 

 

Schrijf je in voor het webinar

 

Waarom jouw data in dashboards weergeven?

 

Betere opvolging

Door meldingen van burgers over bijvoorbeeld wegreparaties of sluikstorten te koppelen aan de interne status en deze weer te geven in één overzicht, krijg je een betere grip op deze kleine deelprojecten. In een oogopslag zie je of een melding opgenomen is of nog moet doorgestuurd worden. Zo gaat geen enkele onbehandeld.

 

Tijdig ingrijpen

Met een duidelijk overzicht en grafieken die tendensen weergeven, zie je snel negatieve of positieve evoluties. In een oogopslag zie je bijvoorbeeld overuren de pan uit rijzen en kan je tijdig ingrijpen voor je geconfronteerd wordt met een burn-out-epidemie.

 

De burger beter informeren

Hou de burger op de hoogte door je dashboards in je website te integreren. Visualiseer je al informatie en statusupdates over wegenwerken voor je medewerkers? Dan kan je die ook eenvoudig delen met je inwoners door ze te tonen op je website – mits de juiste filtering van data. Zo communiceer en informeer je op een dynamische manier zonder extra inspanning.

Schrijf je nu in voor het gratis webinar

Kom alle mogelijkheden en voordelen van Power BI voor steden, gemeenten en intercommunales te weten tijdens ons gratis webinar op vrijdag 26 maart om 11:00.

Ik schrijf me nu in