Power BI voor iedereen door iedereen

Power BI voor iedereen door iedereen

Niemand minder dan Satya Nadella, de CEO van Microsoft himself, kondigde begin deze maand Power BI Publish to Web aan. Dat is een nieuwe functie in de analytische visualisatietool, waarmee je vanaf nu gemakkelijk online gegevens kunt delen. Het enige wat je daarvoor moet doen is in Power BI een link naar een rapport of visualisatie van je gegevens creëren. Die kun je vervolgens embedden in blogposts, op je website, in e-mails, op sociale media, of in eender welke content die je online wilt publiceren. Hoe je dat precies doet, zie je in deze video.

Dankzij de nieuwe functie kan iedereen jouw rapport of visualisatie van de gegevens op een interactieve manier raadplegen, zelf interpreteren en zo eigen conclusies trekken. Het is objectiever en aangenamer dan pakweg een statisch pdf-bestand waarin de analyse van data eerder wordt voorgekauwd. Nadat je de link naar een rapport of visualisatie online plaatste, kun je die nog gemakkelijk aanpassen, updaten of terug verwijderen. Power BI Publish to Web is eenvoudig en toegankelijk om mee te werken, zodat iedereen ermee aan de slag kan.

Bij Kohera gebruiken we Power BI uiteraard voortdurend om data te visualiseren; en ook Microsoft gebruikt de analytische tool intern. Het is het eerste product dat Satya Nadella vorig jaar als CEO van Microsoft uitbracht en daarom ligt de toepassing hem nauw aan het hart. Met de lancering van Power BI Publish to Web toont hij opnieuw hoe belangrijk hij data management en -analyse vindt. Nadella en zijn team gebruiken de tool continu om de bedrijfsgegevens van Microsoft te analyseren en beter te begrijpen. Slimme kerel, dus.

FIND OUT WHAT'S NEW IN POWER BI