kohera-logo-regular.svg

Klanten / 

Flexibele BI-omgeving in de cloud zorgt voor nieuwe inzichten en een betere klantenbeleving bij Kinepolis Group

Flexibele BI-omgeving in de cloud zorgt voor nieuwe inzichten en een betere klantenbeleving bij Kinepolis Group

Kinepolis Group krijgt veel data te verwerken van zijn bezoekers. Daarmee wil de Europese bioscoopexploitant zijn klanten nog beter bedienen en hen een unieke cinemaervaring bezorgen. Kinepolis slaagde er echter niet in om alle informatie op de juiste manier te interpreteren en zo nieuwe inzichten te creëren. Daarom ontwikkelde het bedrijf samen met Kohera een Microsoft BI-platform en tekende het een roadmap uit naar de Azure cloud. Nu beschikt Kinepolis over een flexibele en toekomstgerichte cloudomgeving met moderne rapporteringsmogelijkheden, klaar voor de toekomst.

“Wij proberen altijd de ultieme filmervaring te verwezenlijken voor bezoekers in een van onze 23 vestigingen”, zegt Bjorn Van Reet, CIO bij Kinepolis Group. “Daarvoor is het noodzakelijk om de informatie die ze aan ons doorgeven via verschillende kanalen zo correct mogelijk te verwerken. Natuurlijk willen we er ook het maximum uit halen, en net daar knelde het schoentje.”

kinepolis

Krachtige rapporteringstool in flexibele cloudomgeving

Kinepolis groeide de laatste jaren sterk, mede door enkele overnames. Het bestaande IT-platform botste op zijn limieten qua capaciteit. “De nood aan een moderne, flexibele en toekomstgerichte IT-omgeving met rapportagemogelijkheden nam alleen maar toe”, zegt Bjorn Van Reet.

In hun zoektocht naar een nieuwe rapporteringstool, onderzocht de bioscoopexploitant intern welke technologie het best bij zijn noden aanleunde. “We hebben gekozen voor Microsoft Power BI omdat we intern al heel wat kennis rond het Microsoft platform hadden opgebouwd”, vertelt Carlo Wambeke, IT-manager bij Kinepolis Group. Bovendien bevindt het platform zich in de cloud, terwijl we als bedrijf ook een roadmap naar de cloud hebben uitgetekend.

Met het BI-project dat we samen met Kohera zijn gestart, willen we te weten komen waarom onze klanten naar de cinema komen. Daarom moeten we de verzamelde gegevens goed kunnen lezen, begrijpen en juist interpreteren. Enkel zo kunnen we nieuwe inzichten creëren, conclusies trekken en de juiste producten op de markt brengen.

“Met het BI-project dat we samen met Kohera zijn gestart, willen we te weten komen waarom onze klanten naar de cinema komen. Daarom moeten we de verzamelde gegevens goed kunnen lezen, begrijpen en juist interpreteren. Enkel zo kunnen we nieuwe inzichten creëren, conclusies trekken en de juiste producten op de markt brengen. Met Microsoft Power BI kunnen we die gegevens analyseren en integreren in onze processen”, besluit Bjorn Van Reet.

Dynamische IT-omgeving in de Azure cloud

Samen met de keuze voor Microsoft Power BI, tekende Kinepolis Group met Kohera een roadmap uit naar de Azure Cloud. “Zo hebben we ook een geschikte architectuur waarin we onze BI-omgeving flexibel kunnen laten draaien”, zegt Carlo Wambeke.

“We hebben eerst een Proof of Concept opgezet waarbij we de verschillende componenten van het Microsoft Azure-platform gebruiken, zoals het Azure Data Warehouse, de Azure Data Factory voor gegevensintegratie, Data Lakes voor gegevensopslag en een stukje Machine Learning. Zo zijn we in staat om dynamisch in te spelen op de nieuwe noden en uitdagingen op de markt.”

“Na die positieve POC hebben we besloten om premium capacity voor Power BI aan te kopen. Nu kunnen we dashboards opmaken waarmee we gemakkelijk ons netwerk kunnen monitoren. Die dashboards worden ook als presentatielaag getoond in ons Network Operations Center.”

Dankzij de keuze voor Azure, de cloud van Microsoft, kan Kinepolis Group snel inspelen op nieuwe noden en flexibel capaciteit bijbouwen. Het bedrijf had intern al veel IT-kennis over het Microsoftplatform, vooral in het BI-team. “De bestaande diensten en rapporten kunnen we gemakkelijk overzetten naar de nieuwe cloudomgeving. Dankzij enkele nieuwe functionaliteiten in Power BI  kunnen we onze bestaande rapporten ook integreren in de reporting services van Microsoft”, zegt Carlo Wambeke.

Ervaren partner voor BI en analytics

Binnen hun ICT-strategie is Kinepolis Group vooral op zoek naar een klein aantal partners en technologieën, die hen optimaal kunnen aanvullen. Bjorn Van Reet: “We proberen onze kennis in huis te houden en ons te laten omringen door partners die ons technisch kunnen helpen of door met ons een traject uit te tekenen. Kohera is onze partner voor alles wat te maken heeft met BI en analytics.”

“We hebben Kohera gekozen omdat het een bedrijf is dat perfect aanleunt bij de waarden en normen van onze groep. Ze hebben een aantal experts ingezet die ons BI-team hebben versterkt, waardoor we samen een geslaagd project hebben uitgewerkt. Zo weten we perfect waar we vandaag staan en waar we de komende jaren naartoe willen”, besluit Bjorn Van Reet.

Jouw bedrijf & Kohera?

Contacteer ons en wij geven jouw bedrijf de beste oplossing!