kohera-logo-regular.svg

Oplossingen / 

Modern Data Warehouse

Modern Data Warehouse

Azure SQL heeft verschillende opties voor het uitvoeren van uw SQL-databases in de cloud. Variërend van het installeren van SQL Server op een virtuele machine tot het volledig beheerd uitvoeren van uw databases in een Azure SQL Database. Word je overweldigd door de mogelijkheden en vraag je je af of cloud iets voor jou is? Maak je geen zorgen meer! Wij begeleiden u door het proces, van assessment tot migratie.

Vector_BG.png

Solutions

Modern Data Warehouse

Modern Data Warehouse

Azure SQL heeft verschillende opties voor het uitvoeren van uw SQL-databases in de cloud. Variërend van het installeren van SQL Server op een virtuele machine tot het volledig beheerd uitvoeren van uw databases in een Azure SQL Database. Word je overweldigd door de mogelijkheden en vraag je je af of cloud iets voor jou is? Maak je geen zorgen meer! Wij begeleiden u door het proces, van assessment tot migratie.

Vector_BG.png

In ons pakket

Waarom je data landschap moderniseren?

Dataprocessen zoals het bouwen van een data warehouse zijn complex en moeten veel data beheren. Om dat op een gestructureerde en efficiënte manier te doen, integreert u alles het beste via een modern dataplatform in een datastore.

Het moderniseren van uw datalandschap betekent ook het combineren van de meer traditionele benadering van data warehousing met een meer agile benadering van dataprocesintegratie.

Gegevensvisualisaties hebben meer dan ooit een solide en robuuste basis nodig van gestructureerde gegevenselementen die bekend staan als feiten en dimensie, waar Power BI verbinding kan maken met de betrouwbare gegevens om up-to-date inzichtelijke en zinvolle rapporten te maken. Aan de andere kant hebben bedrijfsleiders sneller inzicht nodig om in te spelen op de snel veranderende markten. Snelle en effectieve beslissingen zijn nodig op basis van verzamelde gegevens. Implementatie van structurele datawijzigingen en datavisualisatie-evoluties heeft een verhoogde frequentie. De time-to-market hiervoor moet zoveel mogelijk worden verlengd.

Door nieuwe tools toe te voegen, zoals Microsoft Azure Synapse Analytics, kunnen we het beste van beide werelden combineren. We hebben nog steeds pipelines die gegevensprocessen orkestreren die worden gebruikt voor datawarehouse-ladingen in batchgeoriënteerde benaderingen en we hebben directe connectiviteit met gegevens die zijn opgeslagen in bestanden op Azure-opslag, waardoor we bijna realtime inzichten kunnen genereren.

Met Synapse-pipelines – identiek aan de zelfstandige Azure Data Factory – kunt u uw gegevens uit veel verschillende bronnen, waaronder IOT-bronnen, gebruiken en verwerken in uw gegevensarchief, DataMart’s en data warehouse. Het eindpunt is een Power BI-integratie in de SaaS Synapse Analytics-suite, zodat u uw rapporten eenvoudig kunt controleren en verifiëren nog voordat ze op uw bedrijfsrapportageportal worden gepubliceerd.

Daarnaast kun je eenvoudig data science-oefeningen doen op je data of zelfs Machine learning-modellen maken. Alles is geïntegreerd en aanpasbaar.

Wat is een data store?

Een gegevensarchief is ontworpen om gegevens uit meerdere bronnen te integreren voor extra bewerkingen op de gegevens. Of uw gegevens nu afkomstig zijn van een IOT-apparaat of van uw traditionele ERP- en CRM-systemen, wij combineren de gegevens en stellen de gegevens beschikbaar voor gebruik.

Het is een complementair element aan een datalandschap en kan worden gebruikt voor operationele rapportage, controles en besluitvorming. Het creëert de mogelijkheid om de geschiedenis van al uw gegevens bij te houden. Dat betekent dat u uw datawarehouse-gegevens uit een periode in het verleden kunt voeden.

Een datastore gaat veel verder dan dat. U kunt niet alleen regels en scores voor datakwaliteit toepassen op inkomend en uitgaand dataverkeer, maar ook nog eens regels voor het opschonen van gegevens toepassen. Op deze manier heeft u uw gegevens verrijkt en aangevuld tot hooggekwalificeerde en gestandaardiseerde gegevens die de nauwkeurigheid en kwaliteit van uw gegevensvisualisatie en rapportagebehoeften verhogen.

Een datastore biedt meer mogelijkheden voor verschillende soorten gebruikers: geavanceerde, expert, key- of powerusers die snel inzichten, ondersteuning en functiedetectie voor business en IT-afdeling kunnen creëren.

Het kan ook worden gebruikt als bron voor uw datawetenschaps-gerelateerde activiteiten of datahub-activiteiten.

Wat doet Kohera?

Wil je weten wat de kracht is van een modern dataplatform in combinatie met een modern datawarehouse? We kunnen u op weg helpen met een vijfdaagse analyse en POC. We kijken in uw bronsystemen zodat we een duidelijk zicht hebben op de inrichting van de datastore en datawarehouse. In de volgende stap stellen we een BI-roadmap op basis van uw bedrijfsbehoeften, zodat uw bedrijf volop kan genieten van de voordelen van een modern datawarehouse in combinatie met een datastore.

Prijs

5990 EUR (BTW excl.) voor 5 dagen analyse en POC.

Modern Data Warehouse voor jouw bedrijf?