kohera-logo-regular.svg

Klanten / 

Konvert Interim tilt zijn datamodellering naar een hoger niveau

Konvert Interim tilt zijn datamodellering naar een hoger niveau

Het Belgisch uitzendkantoor Konvert Interim klopte aan bij Kohera om gemakkelijker en transparanter data uit hun systemen te halen. Over hun bestaande systeem, dat draaide op Microsoft Reporting Services en SQL Server 2008 R2, hadden ze onvoloende kennis in huis om zo veel mogelijk informatie uit hun gegevens te halen. Kovert Interim deed een beroep op Power Bi consultant van Kohera om een versnelling hoger te schakelen. Hun gegevens werden volledig opnieuw gemodelleerd zodat dieperformanter kunnen worden opgevraagd. Dat hield een enorm voordeel voor de vele medewerkers van Konvert Interim, want dankzij de nieuw, gebruiksvriendelijke dashboards met extra visualisaties kunnen ze de informatie nu gemakkelijker interpreteren.

Kohera hielp Konvert Interim bij twee grote projecten. Op de eerste plaats werd er een volledig nieuw premiesysteem opgezet dat sneller en transparanter is dan voorheen. Vroeger verzamelden drie boekhouders een halve week gegevens in Exceltabellen, nu is de karwei afgewerkt met één druk op de knop. Medewerkers krijgen hierdoor een duidelijk zicht op hun bonus en hoe die wordt berekend op basis van hun rentabiliteitsresultaat.

Daarnaast werden alle databronnen in het datawarehouse in een model gestopt. Met de nieuw gemodelleerde Power BI kan Konvert Interim nu sneller gegevens ophalen en resultaten gemakkelijk weergeven in visueel aantrekkelijke rapporten.

“De samenwerking met Kohera verliep zeer goed!”, vertelt Koen Vanneste, CIO en CTO bij Konvert Interim. “Zo goed dat we het contract nu verlengd hebben. We zijn zelf geen experten dus we gaan een langdurige samenwerking aan met Kohera.”

Jouw bedrijf & Kohera?

Contacteer ons en wij geven jouw bedrijf de beste oplossing!