kohera-logo-regular.svg

Romantiek met Power BI

Vector_BG.png

Romantiek met Power BI

Vector_BG.png

Valentijn, je bent er voor of er tegen. Sommigen laten de dag liever aan zich voorbijgaan omdat ze het ervaren als een plat commerciële bedoening. Je liefde tonen aan je partner kan toch ook op alle andere 364 dagen van het jaar? Anderen dwepen maar al te graag met de overdosis aan rode rozenblaadjes, chocolaatjes, gezellig kaarslicht of romantische gebaren.

Ultieme lovesong

Voorstander of niet, wij lieten ons met plezier meeslepen door de zeemzoete sfeer om nog eens wat hits in Power BI te stoppen. Op het einde van vorig jaar waagden we ons al aan de 100 beste nummers van 2016 met de Tijdloze 100 van Studio Brussel. Nu gingen we op zoek naar welke nummers ons hart sneller laat slaan.

 

Valentijn met Power BI

In Power BI kun je een aantal parameters instellen waardoor je je gegevens gemakkelijk in bepaalde clusters kan onderbrengen. We groepeerden Kohera in drie teams: BI, DBA en Sales, en maakten onderscheid tussen onze teamleden. Hierdoor kun je per team of teamlid de favoriete nummers van iedereen weergeven. Dankzij Power BI krijg je ook een visueel aantrekkelijke weergave van de termen die het meeste voorkomen in de romantische songs.

Meten is weten

Wat zie je nog meer? Dat hangt af van welke parameters je wenst in te stellen. Wij wilden graag nog weten welke nummers het meeste verkozen werden en hoeveel keer. We creëerden ook drie landencategorieën: Groot-Brittannië, de VS en Andere. Deze gegevens kan je terugvinden wanneer je onderaan naar de tweede pagina verder gaat. Daar zie je ook dat de we hits nog eens onderverdeelden in de ’60, ’70, ’80, ’90 en ’00. Ons lievelingsnummer is van U2, met With or Without You. En, wat is jouw favoriete Valentijnsnummer?

2319-blog-database-specific-security-featured-image
Database specific security in SQL Server
There are many different ways to secure your database. In this blog post we will give most of them a...
kohera-2312-blog-sql-server-level-security-featured-image
SQL Server security on server level
In this blog, we’re going to look at the options we have for server level security. In SQL Server we...
blog-security_1
Microsoft SQL Server history
Since its inception in 1989, Microsoft SQL Server is a critical component of many organizations' data infrastructure. As data has...
DSC_1388
Aggregaties
Power BI Desktop is een prachtige tool om snel data-analyses te kunnen uitvoeren. Je connecteert op een databron, importeert en...
dba image
DBA is not that scary
Often when talking to people who are looking for a career path in the data world I feel like there...
blog-2303
How do you link an SCD Type 2 table in Power Query?
This article uses a simple example to demonstrate how to link an SCD Type 2 table in Power Query to...