kohera-logo-regular.svg

SQLGrillen 2018: verslag van een topevent op hoog niveau

Vector_BG.png

SQLGrillen 2018: verslag van een topevent op hoog niveau

Vector_BG.png

Op 22 juni zakte een delegatie van veertien Koherianen af naar het Duitse Lingen om het SQLGrillen 2018-event bij te wonen. Collega Ludo Bernaerts was ook van de partij. Lees zijn verslag van een dagje vol databases, bratwurst en bier.

Donderdag 21/06/2018

Vroeg gestart bij onze klant Fluxys om vroeger te kunnen stoppen. Eindelijk 15u in de namiddag. Na een loodzware dag bij Fluxys vlug richting Kontich om daar om 16u30 samen te komen met de collega’s.

M’n chauffeur, Ron Clauw, is ook aanwezig op de afgesproken plaats. 17u, we vertrekken, Ron is niet meer te houden.  Het volgend afspreekpunt is Venlo voor een lichte maaltijd, ribbekes a volonté.  Terug op weg, de Duitse autobahnen lonken, nu zal het vooruit gaan, jammer genoeg buiten alle werken gerekend. Na een dikke 100km werken aan een gemiddelde van 60km/uur, eindelijk toch Lingen in zicht.
22:10 aankomst in Hotel.

Vrijdag 8:30

Iedereen present. Het aantal deelnemers bedraagt ongeveer 200, waarvan 14 Koherianen (7%), Het programma ziet er veel belovend uit. Eerste sessie “Achter de schermen van de statistieken”, spreker Uwe Ricker. Geen slecht begin, niet veel bijgeleerd maar toch een boeiende sessie.

Vlug iets drinken en hop naar de tweede sessie van de dag: “Moving advanced analytics to your SQL Server database”. Vanaf het eerste moment goed moeten opletten. Dat was even iets buiten de “comfort zone”. R-Server, R-Integration, Python-Integration, Azure machine learning, etc. Ik kan je wel zeggen dat het redelijk pittig was. Verschillende methoden waarop je machine learning kon implementeren in SQL Server 2017 werden doorgelicht. De ene al wat eenvoudiger dan de andere. Dit was zeker geen level 200 of lager. Boeiende spreker Enrico Van Laer. Moeilijke materie toch goed aan de man gebracht.

Even bekomen en de 3° sessie, SQL Server Graph databases. De spreker, Jonathan Stewart van SQLLocks.  Een echte grapjas, maar met goede presentatie skills. Graph databases, geen flauw idee wat ik er kon mee doen. Na een uur weet ik ten minste voor wat het kan gebruikt worden, top!

In de namiddag stond ditmaal “SQL Azure databases for the on-prem DBA” op het menu als eerste sessie. Heel leerrijke sessie, met duidelijke uitleg, een aanrader.

Volgende uur niet echt iets naar mijn smaak, dan maar “How to use parameters like a pro” volgen.  Een aanrader voor alle developers en DBA’s die nog niet weten wat Parameter sniffing is. Kan interessant zijn voor onze juniors.

Minder eenvoudig was de sessie “SQL Containers in the cloud”. De theorie lijkt veelbelovend, de spreker was top maar dit moet duidelijk gecombineerd worden met een praktijksessie.

Dan maar de laatste sessie van de dag, na enige aarzeling toch maar naar de “SQL Server problem Bingo”. Heel aangename sessie om de dag mee af te sluiten. Puur relax zonder te veel moeten nadenken. Een goede voorbereiding op de BBQ waarmee dit event werd afgesloten.

Het sprekersniveau lag verbazend hoog (en dat kwam niet alleen door onze Stijn) en dit voor een gratis event waar ik tot nu toe nooit van gehoord had. Chapeau. Echt een topevent voor herhaling vatbaar met als afsluiter een BBQ op z’n Duits. Hopen vlees, veel bier en een beetje groenten…

Ludo

2319-blog-database-specific-security-featured-image
Database specific security in SQL Server
There are many different ways to secure your database. In this blog post we will give most of them a...
kohera-2312-blog-sql-server-level-security-featured-image
SQL Server security on server level
In this blog, we’re going to look at the options we have for server level security. In SQL Server we...
blog-security_1
Microsoft SQL Server history
Since its inception in 1989, Microsoft SQL Server is a critical component of many organizations' data infrastructure. As data has...
DSC_1388
Aggregaties
Power BI Desktop is een prachtige tool om snel data-analyses te kunnen uitvoeren. Je connecteert op een databron, importeert en...
dba image
DBA is not that scary
Often when talking to people who are looking for a career path in the data world I feel like there...
blog-2303
How do you link an SCD Type 2 table in Power Query?
This article uses a simple example to demonstrate how to link an SCD Type 2 table in Power Query to...