kohera-logo-regular.svg

Update: De Tijdloze Power BI

Heb jij op het einde van vorig jaar ook geluisterd naar een top 100 of 1000? Bijna elke radiozender blikt terug met een muzieklijst van nummers van het voorbije jaar of telt af naar de grootse hit allertijden. De Tijdloze 100 van Studio Brussel is er zo eentje. We houden de resultaten ondertussen al enkele jaren bij in een handig Power BI dashboard.  Ondertussen hebben we ook de gegevens van de meest recente editie 2018 in ons Power BI rapport geladen.

Bekijk de video over ons Power BI dashboard:

 

Berekende gok

Misschien denk jij nu al te weten welk nummer eind dit jaar op één zal eindigen? Wordt het opnieuw Black van Pearl Jam, of misschien terug Child in Time van Deep Purple? Het blijft altijd spannend aftellen om te weten of jouw favoriet op de eerste plaats belandt. Grote verrassingen staan ons echter wellicht niet te wachten. Dezelfde artiesten en nummers komen steeds terug. Toch? Wij waren nieuwsgierig om te weten hoe het precies zat.

 

Sinds 1987 stond Smells Like Teen Spirit van Nirvana al het meeste op nummer één: elf keer. En ze stond nooit lager dan nummer negen. Metallica verscheen met een van hun topnummers Nothing Else Matters 24 keer in de Tijdloze, even vaak als Alive van Pearl Jam. Hoe wij dat weten? We stopten de gegevens van de voorbije edities van de Tijdloze 100 in Power BI met een aantal parameters. Het resultaat is een visueel aantrekkelijk overzicht van welke artiesten en songs al het meest in de Tijdloze 100 verschenen, hoe vaak welke liedjes op nummer één stonden en wat de hoogst en laagst genoteerde plaats is.

Topfavoriet van 2019

Wat zullen dit jaar de 100 beste nummers ooit zijn? Neem hier een kijkje hoe het er de vorige edities aan toe ging en misschien kan je raden welk nummer de topfavoriet is van de luisteraars in 2019.

2319-blog-database-specific-security-featured-image
Database specific security in SQL Server
There are many different ways to secure your database. In this blog post we will give most of them a...
kohera-2312-blog-sql-server-level-security-featured-image
SQL Server security on server level
In this blog, we’re going to look at the options we have for server level security. In SQL Server we...
blog-security_1
Microsoft SQL Server history
Since its inception in 1989, Microsoft SQL Server is a critical component of many organizations' data infrastructure. As data has...
DSC_1388
Aggregaties
Power BI Desktop is een prachtige tool om snel data-analyses te kunnen uitvoeren. Je connecteert op een databron, importeert en...
dba image
DBA is not that scary
Often when talking to people who are looking for a career path in the data world I feel like there...
blog-2303
How do you link an SCD Type 2 table in Power Query?
This article uses a simple example to demonstrate how to link an SCD Type 2 table in Power Query to...