kohera-logo-regular.svg

Onze key takeaways van dataMinds Connect 2019

Vector_BG.png

Onze key takeaways van dataMinds Connect 2019

Vector_BG.png

Oktober 2019, de herfst is in het land, het weer is druilerig, ideaal voor 2 dagen DataMinds Connect! Traditiegetrouw waren we deze editie weer met het voltallige Kohera team aanwezig. Ludo Bernaerts, ervaren data wizard en Simon De Meester, vers van de pers data wizard sinds 1 maand, vertellen je wat ze zoal opstaken van deze tweedaagse.

De tendens is duidelijk: Azure, Azure, Azure, Power BI en nog hier en daar een klein beetje iets anders. Overduidelijk dus dat Azure de hoofdrol heeft ingenomen in de toekomst van het Microsoft data platform.

Simon De Meester en Ludo Bernaerts, Data Wizards bij Kohera

Dag 1: Azure Data Factory Deep Dive

Dag 1 is precon dag, een hele dag kan je je laten onderdompelen in 1 specifieke technologie, gebracht door echte specialisten.

Zowel Ludo als Simon kozen “Azure Data Factory Deep Dive”, een sessie van Cathrine Wilhelmsen.

  • Ludo: “Ik ben altijd een fan geweest van SSIS en dit lijkt me ook leuk speelgoed. En op het einde van de dag had ik totaal geen spijt van m’n keuze. Het onderwerp en de presentatie waren top, en ik was zeker niet de enige die dat vond. Er was zoveel belangstelling dat er stoelen moesten bijgeplaatst worden in de zaal. Een klein minpuntje, de akoestiek. Daar is er zeker verbetering mogelijk.”
  • Simon: “Cathrine Wilhelmsen was indrukwekkend. Ze focuste niet enkel op features, ook op deployment, security en pricing kwamen uitgebreid aan bod”.

Dag 2: Power BI-track

Op naar dag 2 waar 6 tracks worden aangeboden, DBA, DEV, BI, Power Bi, AI en een beginner track.

  • Ludo: “De sessie die mij het meest is bijgebleven op deze dag, is de BI-sessie van Koen Verbeeck, “The modern data warehouse – SnowFlake on Azure”. Dit was een totale verassing. In mijn gedachten zat ik bij de structuur of de organisatietheorie van datawarehouses, maar niets was minder waar. Het ging hier, over een voor mij (maar ik was zeker niet alleen) onbekende PAAS-oplossing in de cloud: supersnel, flexibel, eenvoudig en gebaseerd op SQL-Server. Voor meer info: https://www.snowflake.com
  • Simon: “Ik was erg geboeid door de sessie van Prathy Kamasani. Zij onderstreepte het belang van correct en consistent kleurgebruik in het ontwerpen van rapporten. Vooral de eenvoud van het proces viel me op: upload je logo naar canva.com, haal er de kleurcodes uit en geef ze hier in. Zo heb je op enkele minuten tijd een thema gecreëerd dat consistent is met de branding van je organisatie!”

 Conclusie: op naar de volgende editie!

  • Ludo: “Het was weer een uitmuntend DataMinds Connect event, veel interessante onderwerpen, veel goede sprekers, een super locatie en vooral top georganiseerd.”
  • Simon: “Ook buiten de sessies was het een erg boeiende omgeving 😊. De pauzes waren het ideale moment om bij een koffie of Maneblusser van gedachten te wisselen. Ik maak alvast weer tijd vrij volgend jaar.”
Group of computer programmers working in the office. Focus is on blond woman showing something to her colleague on PC.
Updating your Azure SQL server OAuth2 credentials in Power BI via PowerShell for automation purposes
The better way to update OAuth2 credentials in Power BI is by automating the process of updating Azure SQL Server...
2401-under-memory-pressure-featured-image
Under (memory) pressure
A few weeks ago, a client asked me if they were experiencing memory pressure and how they could monitor it...
2402-fabric-lakehouse-featured-image
Managing files from other devices in a Fabric Lakehouse using the Python Azure SDK
In this blogpost, you’ll see how to manage files in OneLake programmatically using the Python Azure SDK. Very little coding...
2319-blog-database-specific-security-featured-image
Database specific security in SQL Server
There are many different ways to secure your database. In this blog post we will give most of them a...
kohera-2312-blog-sql-server-level-security-featured-image
SQL Server security made easy on the server level
In this blog, we’re going to look at the options we have for server level security. In SQL Server we...
blog-security_1
Microsoft SQL Server history
Since its inception in 1989, Microsoft SQL Server is a critical component of many organizations' data infrastructure. As data has...