kohera-logo-regular.svg

Waarom werken bij Kohera?

Een passie voor alles wat IT-gerelateerd is en de goesting om continu bij te leren. Twee eigenschappen die Dirk Deckers en Philippe Van Rillaer kenmerken. Na hun studies begon de moeilijke zoektocht naar een boeiende job waarin ze hun passie konden botvieren. Na enkele omwegen, vonden ze die eind 2017 bij Kohera. En dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Lees hier het relaas van hun eerste werkjaar als Koheriaan.

 

Dirk: “Eindelijk mijn droomjob gevonden!”

Dirk Deckers verdiende tijdens zijn studies psychologie een centje bij als telemarketeer in een callcenter. Na een tijd groeide hij door naar een coach-functie, waarin hij verantwoordelijk was voor de rapportering. Op het gebied van efficiëntie was dat een ramp. “Op eigen initiatief heb ik toen enkele cursussen Excel gevolgd, waardoor mijn interesse in rapporteringtools werd aangewakkerd. Toen ik de vacature van BI Consultant bij Kohera zag, wist ik wat me te doen stond.”

Geen standaard IT-job

“Dankzij mijn ervaring met het Office-pakket, verliep mijn sollicitatietest over Microsoft Power BI vlot. Het was meteen duidelijk dat werken bij Kohera geen standaard IT-job is. De test bestond uit het maken van een Power BI-dashboard over het tennistoernooi Rolland Garros. Tabellen integreren, gegevens uit Wikipedia-webpagina’s importeren,… Een leuke kennismaking met mijn latere takenpakket bij Kohera.”

Goede ondersteuning

“Hoewel alles in het begin redelijk nieuw was voor mij, mocht ik toch meteen starten bij een klant waar ik SSAS cubes uitwerkte. Dat verliep eigenlijk heel vlot. De reden? Het verschil met andere jobs is dat je bij Kohera goed ondersteund wordt. Ik kan altijd terecht bij mijn collega’s. Hoewel ik een groentje was, werd dat eerste project meteen een succes. De klant heeft me ondertussen teruggevraagd voor een nieuw project, waarop ik nu twee dagen per week werk. Dat combineer ik momenteel met een andere projectklant, waarvoor ik gegevens migreer naar de Azure cloud en een nieuwe GDPR-conforme architectuur bouw.”

“Dat is nu net het interessante aan werken bij Kohera: je leert constant bij. Ofwel dankzij je collega’s, via zelfstudie of bij een klant. Mijn eerste weken als Koheriaan waren een cultuurshock: de ondersteuning, de leuke activiteiten met collega’s,… Tenzij ik voor een bepaalde reden naar het buitenland zou verhuizen, zie ik mezelf geen andere job meer
uitoefenen!”

Philippe: “Continu bijleren op een leuke manier”

Philippe Van Rillaer kluste destijds halftijds bij als elektricien, waar hij kennis opdeed over IP-adressen tijdens het installeren van beveiligingscamera’s. Zijn eerste kennismaking met IT-gerelateerde onderwerpen. Na een half jaar was het leuke er af, maar zijn interesse in IT was wel aangewakkerd.

“Na een eerste job in de sector als Application Owner, evolueerde ik naar een Business Intelligence-functie. Dat vond ik meteen leuk: je staat in nauw contact met de business en je vertaalt hun wensen in technische zaken. Door een gebrek aan nieuwe uitdagingen en nieuwe projecten zocht ik een uitweg. Die vond ik bij Kohera.”

Diverse projecten

“Ik mocht direct van start bij een klant om een datawarehouse te implementeren. Je wordt er dus meteen ingesmeten, maar je krijgt wel voldoende begeleiding door de andere Koherianen. Nadien heb ik nog aan leuke projecten gewerkt: ondertussen heb ik al API’s en reporting services uitgebouwd bij een klant, een nieuw datawarehouse met Power BI ontwikkeld,… Diverse projecten, waardoor ik heel veel bijleer.”

Continu bijleren

“Tussen twee projecten bij klanten door, gebeurt het soms dat je niet meteen een nieuw project kan opstarten. Dan zit je even ‘op de bench’. Dat is allerminst een strafbank, maar wel een uitgelezen kans om verder bij te leren. Tijdens die periode hebben collega Dirk Deckers en ik de kans gegrepen om ons eigen WK dashboard in Power BI te maken. Zo kunnen we onze kennis op

een leuke manier bijschaven, en beleven anderen er ook plezier aan. Ondertussen hebben we samen een succesvol webinar over ons dashboard gegeven tijdens het voorbije WK. ”

“Dat is typisch voor Kohera: je leert altijd bij en evolueert mee met de laatste technieken. Als consultant krijg je de kans om altijd aan nieuwe projecten te werken. Mocht je toch uitgekeken zijn op een bepaald project, dan is dat bespreekbaar. Elke Koheriaan heeft zijn eigen specialiteit, zo hebben we veel kennis binnenshuis. Kennis die we bovendien graag met elkaar delen. In dat kleine jaar als Koheriaan, heb ik zeker vijf keer meer bijgeleerd dan in al mijn andere werkervaringen samen.”

 

Ook klaar voor je droomjob? Bekijk onze vacatures hier.

 

 

Journey
Your Modernization Journey starts now
Recently Microsoft introduced SQL server 2022. We wrote this post to make sure you won’t be missing out on all the fun and exciting new...
Parameter sniffing solved with new Parameter Sensitive Plan Optimization feature
If you’re someone that works a lot with Microsoft SQL Server, there’s no doubt that you’ve had issues with an issue called “Parameter sniffing” before....
Creating maps with R and Power BI
The possibilities are infinite when it comes to creating custom visuals in Power BI. As long as you are creative and have knowledge about the...
Reading monitoring alerts in Telegram
Sending monitoring alerts through Telegram
What if you could get the ease of phone notifications for whatever monitoring alerts you need? Then we have a solution for you with the...
Send mails with Azure Elastic Database Jobs
The DatabaseMail feature in SQL Server and Managed Instance is widely used by many professionals. But what if you want similar functionality in Azure SQL...
Sorting matrices in Power BI
Recently I worked on a Power BI project for a client. They had a SharePoint site where they regularly published articles and wanted to pour...